Hållbarhet

Produktion

Vad betyder hållbarhet för oss på Sustain wear?

Sustain Wear är till dig som tror på medvetna val. Vårt mål är att vara ditt förstahandsval för hållbara kläder. Vi erbjuder våra kunder kläder som är tidlösa i hållbart material som håller hög kvalité med lång livscykel. Vi är en del av rörelsen som arbetar för att förbättra textilindustrin och är stolta över att erbjuda miljövänliga material som är mjuka och bekväma att bära. 

Vi arbetar efter ett sätt att minska vår påverkan på planeten utan att kompromissa med design och kvalité. Ett av sätten är att välja leverantörer med omsorg och arbeta med de som uppfyller våra uppförandekod. Vi på Sustain Wear tror på att vara transparent kan leda till en positiv förändring mot en mer ansvarsfull industri. 

Nedan beskriver vi vilka aspekter vi har fokuserat på.

Tre saker som vi har fokuserat på: 

Ekonomi

”Ekonomisk hållbarhet avser metoder som stödjer långsiktig ekonomisk tillväxt utan att negativt påverka sociala, miljömässiga och kulturella aspekter av samhället.”

Det är viktigt för oss att vi kan vara hållbara gällande den ekonomiska aspekten, genom att skapa jobb inom vår bransch, via våra leverantörer och logistikpartners.

Miljö

”Miljömässig hållbarhet definieras som ansvarsfull interaktion med miljön för att undvika utarmning eller nedbrytning av naturresurser och möjliggöra långsiktig miljökvalitet.”

Våra kläder är gjort på hållbart material och vi jobbar för att majoriteten av våra leverantörer ska befinna sig i Europa och Turkiet för att reducera transportsträckan. Vi har valt att använda oss av färdmedel som lastbil och båt för att minska på fotavtrycket.

Socialt

”Social hållbarhet omfattar mänskliga rättigheter, arbetsrätt och företagsstyrning. Med social hållbarhet är tanken att kommande generationer ska ha samma eller större tillgång till sociala resurser som den nuvarande generationen.”

Vi är en del av slow fashion och bidrar till en hållbar konsumtion. Vi undviker massproduktion och skapar kollektioner i en limiterad mängd. Vår tankegrund är att kläder som inte används och blir kvar hängt i garderoben är slöseri på jordens resurser. Förhoppningen är att du ska kunna använda kläderna under längre tid. Därför erbjuder vi högkvalitativa kläder i en tidlös design.Discover more