Materialval

Vårt mål på Sustain Wear är att skapa hållbara kläder som håller längre utan att skada miljön. Vi uppnår detta genom att endast använda miljövänliga material i våra kollektioner, såsom:


Acetat
Acetat är en syntetisk fiber tillverkad av cellulosa mjuk och sval mot huden, med ett mjukt fall och fin lyster. För att minska miljöpåverkan, tvätta plagget i 30 grader.


Återvunnen polyester
Återvunnen polyester är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Tillverkning kräver mindre resurser än nya fibrer och genererar färre CO2-utsläpp. Fibern är elastisk och mycket motståndskraftig. Det slitstarka och mjuka materialet skrynklar inte.


LENZING ECOVERO ™
ECOVEROs fibrer tillverkas av massa från förnybart trä från ansvarsfullt skötta skogar som är certifierade. LENZINGS ECOVERO har upp till 50 % lägre utsläpp och vattenpåverkan än generisk viskos. Den har tilldelats EU Ecolabel-miljömärket för fibrerna, detta ges endast till produkter som uppfyller höga miljökrav under hela livscykeln..


Linné
Linne är en naturlig fiber som kommer från linblommans stjälkar. Den självförsörjande fibern kräver inte gödningsmedel, bekämpningsmedel eller bevattning, och det hjälper till att rensa förorenad jord från tungmetaller. Fibrerna har hög draghållfasthet även i vått tillstånd, vilket gör att linprodukter är kända för att vara hållbara och hållbara.
 

Tencel Lenzing
Tencel är ett miljövänligt material tillverkat av cellulosa och är ett växande trädslag och har ett naturligt ursprung. Träråvaran är FSC-certifierad, vilket innebär ett hållbart skogsbruk. Tyget är tillverkat på ett mer miljövänligt sätt där kemikalierna som används i produktionen är snällare mot miljön och produktionen har ett slutet system vilket gör att cirka 99,8 procent av kemikalielösningen kan återvinnas och återanvändas. Det är biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart. Tencel är slitstarkt och känns mjukt mot huden. Tencel transporterar fukt och torkar snabbt. Tyget blir sällan skrynkligt och är antibakteriellt.
 
 
merinoull
Ull är ett djurs naturliga fiber. Merinoull består av ultratunna fibrer och slätare fibrer än till exempel ull. Merinoull kliar inte och känns mjuk mot huden och är temperaturreglerande. Fibrerna i merinoull har en vågig struktur som gör den mer stretchig så att kläderna behåller sin ursprungliga passform längre. Tyget har naturligt UV-skydd och är biologiskt nedbrytbart.

 

Kaschmir
Kashmir kommer från kashmirgetens ull. Cashmere känns mjuk och varm på huden och har en riktigt vacker kvalitet. Tack vare kvaliteten har kashmir en lång livscykel. Kashmir är hållbart eftersom det är en förnyelsebar källa, du behöver inte tvätta den så ofta vilket hjälper till att spara vatten. Kashmir måste tvättas noggrant för hand.

 

BCI bomull

För att producera vanlig bomull krävs en enorm mängd vatten och farliga kemikalier. Att göra en tröja av vanlig bomull tar cirka 2700 liter vatten.

Bättre bomullInitiativ är en ideell organisation som strävar efter att förbättra bomullsindustrin för miljön och för de som producerar den. BCI utbildar bomullsbönderna att använda mer miljövänliga men också socialt och ekonomiskt hållbara odlingsmetoder. BCI-bomull hjälper till att minska vattenanvändningen och kemiska utsläpp. BCI-bomull är slitstark, mjuk mot huden och har hög uppsugningsförmåga. Läs mer om BCI påhttps://bettercotton.org

 

Upptäck mer