Hållbarhet

Produktion

På Sustain Wear innebär hållbarhet medvetna val och ett engagemang för att förbättra textilindustrin. Vi erbjuder hållbara, tidlösa kläder tillverkade av miljövänliga material som är mjuka och bekväma att bära. Vårt mål är att minska vår påverkan på planeten utan att kompromissa med design och kvalitet. Vi väljer noggrant leverantörer som följer vår uppförandekod, och vi tror att transparens är nyckeln till att driva positiv förändring i branschen. Här är aspekterna vi fokuserar på:

 

Ekonomi

"Ekonomisk hållbarhet avser metoder som stödjer långsiktig ekonomisk tillväxt utan att negativt påverka sociala, miljömässiga och kulturella aspekter av samhället."
 

På Sustain Wear strävar vi efter att uppnå ekonomisk hållbarhet genom att skapa arbetstillfällen inom vår bransch, såväl som genom våra leverantörer och logistikpartners. Vi förstår vilken inverkan vår verksamhet har på ekonomin, och vi är fast beslutna att stödja tillväxten av den hållbara modeindustrin samtidigt som vi säkerställer det ekonomiska välbefinnandet för våra intressenter.

 

Miljö

"Miljöhållbarhet definieras som ansvarsfull interaktion med miljön för att undvika utarmning eller försämring av naturresurser och möjliggöra långsiktig miljökvalitet."

 
Vi prioriterar hållbarhet genom att använda miljövänliga material för våra kläder och inköp från europeiska och turkiska leverantörer för att minska transportavstånden. Vi väljer också miljövänliga transportalternativ som lastbilar och båtar för att minimera vårt koldioxidavtryck.

 

Social

“Social hållbarhet inkluderar mänskliga rättigheter, arbetsrätt och företagsstyrning. Med social hållbarhet är tanken att framtida generationer ska ha samma eller större tillgång till sociala resurser som den nuvarande generationen."

På Sustain Wear tror vi på slow fashion och uppmuntrar hållbar konsumtion. Vi strävar efter att undvika massproduktion och skapar kollektioner i en tidlös design, producerade i begränsade mängder. Vi anser att kläder som lämnas oanvända i garderoben är ett slöseri med jordens resurser. Vårt mål är att du ska kunna använda våra kläder under en längre tid, vilket minskar påverkan på miljön.

 

 

 

 

Upptäck mer